Sandra Ju

Sandra Ju heeft ruim 25 jaar werkervaring, de eerste jaren als advocaat en sinds 2005 als rechter. De laatste jaren heeft zij tevens als senior-rechter en als leidinggevende binnen de rechtspraak gewerkt. Ook heeft zij veel ervaring opgedaan als landelijk projectleider van verschillende programma’s voor de rechtspraak en het openbaar ministerie. Gedurende deze projecten heeft het (helpen) ontwikkelen van mensen en teams haar bijzondere aandacht gekregen.

Zo heeft zij gewerkt aan het ondersteunen en begeleiden van cultuurveranderingen, het ‘meenemen’ van medewerkers in digitaliseringsprocessen, het implementeren van logistieke verbeteringen, het ondersteunen van innovatietrajecten en het ontwikkelen van een (meer) lerende en transparante organisatie. Door het geven van trainingen en het coachen van groepen medewerkers, teams, leidinggevenden en besturen heeft zij de beoogde doelen weten te bereiken.

Sinds 2017 is Sandra, na het volgen van een professionele coachopleiding – naast nog deeltijdrechter – voornamelijk coach en trainer. Zij geeft zowel juridisch inhoudelijke cursussen als trainingen op het gebied van leiding geven, overtuigen, presenteren etc. Dit doet zij onder andere bij opleidingsinstituten als de SSR (het opleidingsinstituut van de rechtspraak en het openbaar ministerie), de Orde van Advocaten, de Pleitacademie en in het bedrijfsleven.

Sandra heeft een uitgebreid netwerk, zowel binnen de juridische wereld als binnen de coachingswereld. Voor teamcoaching werkt zij – indien nodig of nuttig – vaak samen met trainers uit haar netwerk.

Sandra’s kracht ligt in het helpen van mensen en teams bij het ontdekken wat hen beweegt en/of tegenhoudt om bepaalde keuzes te maken, verder te ontwikkelen en doelen te verwezenlijken. Sandra wordt omschreven als verbindend, betrokken en no-nonsense. De meest voorkomende thema’s in haar coachtrajecten zijn: het in beweging krijgen van mensen, communicatie, conflict begeleiding, leiderschap, respectvol confronteren, teambuilding en zelfvertrouwen.

Meer richting geven aan je bedrijf, team, carrière of leven?
Maak een afspraak voor een gratis intake-gesprek.